Salvie in ghiveci

DeLaAndrei
25,00 RON

Va oferim salvie in ghiveci pentru a putea sa beneficiati de aroma puternica oricand, direct de acasa. Salvia in ghiveci poate fi tinuta in orice loc cu lumina, chiar cu soare direct. Ii place caldura si lumina, fiind o planta din zona mediteraneana. In ghiveciul mare in care vine (22 cm) poate fi pastrata cativa ani, nu are nevoie decat de apa.

Salvia creste pana la 50-80 cm inaltime, se dezvolta sub forma de tufa, infloreste in mai-iulie cu flori albastru-mov. Din acest motiv multi dintre noi o folosesc chiar si numai pentru decor.

Comanda acum si poate ajunge la tine prin curier in 24 de ore!

Marime ghiveci:
Mic
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 1-5 zile

Cod Produs: salv-mare Ai nevoie de ajutor? 0734566050
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Salvia officinalis sau salvia comună, face parte din familia de mentă, Lamiaceae. Este o plantă nativă zonei mediteraneene, cu toate că a fost naturalizată in multe părți ale lumii. Are o istorie lungă in intrebuințări culinare și medicinale, dar in epoca modernă este folosită și pentru decor, in grădină.

            In medicină salvia se folosește pentru tratarea problemelor digestive, pentru ameliorarea crampelor menstruale și pentru corectarea fluxului mare al lactației. Se mai folosește și pentru tratarea arsurilor solare.
            In gastronomie salvia completează foarte bine aroma cărnurilor, in special a cărnii de pasăre. Este folosită in mare parte, in bucătăria italienească pentru diferite sosuri de paste, vițel cu prosciutto crudo și completează perfect rozmarinul sau alte condimente cărora le scoate in evidență aroma.

Salvia este o plantă perenă care poate să crească in diferite imprejurimi, dar produce frunze mai gustoase atunci cand primește multă lumină solară. Preferă un pămant argilos, nisipos, deloc umed și este destul de rezistentă vremurilor secetoase. Dacă planta pare ofilită, puțină apă o va inviora imediat datorită nevoii reduse de umezeală. Este bine să așteptăm pană se usucă pămantul inainte să o udăm. Salvia trebuie ținută intr-o zonă bine aerisită pentru că pot apărea probleme cauzate de mucegai și trebuie supravegheată pe parcursul perioadelor umede. O idee este să punem pietriș pe pămant, la baza plantei, pentru că apa se evaporă mai repede de pe pietricele in comparație cu materiile organice.

Ingrijirea in ghiveci. Ghiveciul cu salvie trebuie ținut intr-un loc bine aerisit pentru a evita apariția mucegaiului și intr-un loc in care să poată beneficia de cat mai multă lumină solară (6-8 ore de lumină solară zilnic). Vara este recomandat să ferim planta de lumina directă a soarelui, după-amiaza. Salvia preferă un sol mai puțin umed, insemnand că vom uda planta atunci cand pămanul este uscat aprox 2cm de la suprafață.

Recoltarea in ghiveci se face prin tăierea sau ruperea frunzelor și prin taierea răsadurilor mici. In primul an este recomandată recoltarea ușoară a frunzelor pentru a ii permite plantei să se dezvolte. După primul an recoltarea se va face asigurandu-ne că ii raman cateva tulpini, din care să se dezvolte. După ce ajunge la maturitate, salvia poate să fie recoltată pană la de 3 ori pe an. Este recomandat să incetăm tăierea frunzelor toamna, ca planta să se poată pregăti pentru iarnă.

Transplantarea in pămant se face cu răsaduri de salvie, fiind cea mai ușoară și bună metodă de a incepe o cultură nouă. Perioada optimă pentru transplantare este, cu una sau două saptămani inaintea ultimului ingheț de primăvară (aprox. jumătatea lunii martie), intr-un sol cu o temperatură cuprinsă intre 15-20 grade Celsius și foarte bine drenat. Salvia nu va tolera un sol ud și astfel riscăm ca planta să moară. Pentru că este o plantă destul de robustă, are nevoie de mult spațiu pentru a se maturiza  și astfel o vom planta la o distanță de 60cm intre plante. Pentru a-i asigura o dezvoltare eficientă, primăvara vom tăia tulpinile lemnoase (acestea produc frunze cu un gust lemnos și astfel scad calitatea gustului), pentru a asigura o producție bună din punct de vedere calitativ.

Păstrarea. Frunzele de salvie sunt mai gustoase cand sunt proaspete și se recomandă păstrarea in frigider:
- uscate, pentru perioade lungi
- congelate in pungi de plastic, pentru perioade medii (cateva săptămani)
- refrigerate in pungi de plastic, pentru perioade scurte (cateva zile)

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!