Marar in ghiveci

DeLaAndrei
20,00 RON
Mărarul este o planta anuală din familia de țelină Apiaceae. Este folosit in Europa și Asia ca plantă aromatică și mirodenie. Este folosit in principal, in gastronomie. In general mărarul se folosește proaspăt pentru că iși pierde repede aroma dacă este uscat. In Europa se combină bine cu chives și pătrunjel, fiind folosit in supe, ciorbe, in prepararea kefirului și se combină bine cu mancarea de mazăre.
Marime ghiveci:
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 1-5 zile

Cod Produs: mar-mic Ai nevoie de ajutor? 0734566050
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Mărarul este o planta anuală din familia de țelină Apiaceae. Este folosit in Europa și Asia ca plantă aromatică și mirodenie. Este folosit in principal, in gastronomie. In general mărarul se folosește proaspăt pentru că iși pierde repede aroma dacă este uscat. In Europa se combină bine cu chives și pătrunjel, fiind folosit in supe, ciorbe, in prepararea kefirului și se combină bine cu mancarea de mazăre.
            Se poate folosi in scopuri medicinale pentru tratarea problemelor ficatului, rinichilor, chiar și pentru pierderea apetitului.
            Este un bun repellent impotriva mai multor insect dăunătoare plantelor și legumelor printer care enumerăm:
purecii plantelor, gandacilor de dovlecei, omizilor de varză.

Mărarul este o plantă ușor de crescut și intreținut. Poate să crescă bine atat intr-un pămant bogat in nutrienți cat și intr-unul cu puțini nutrienți și poate să crească bine in condiții uscate sau umede. Solul trebuie să aibă și o abilitate bună de drenare. Pentru dezvoltarea unei tufe bogate, mărarul are nevoie de lumină solară directă din belșug (sunt necesare 6-8h zilnic) și tolerează puțină umbră.

Ingrijirea in ghiveci.  Cand vine vorba de ingrijirea mărarului in ghiveci trebuie să ținem cont in primul rand de marimea plantei. Aceasta poate sa ajungă la o inălțime de 120cm cu o rădăcină de aprox. 30cm lungime, insemnand că pe masură ce planta se maturizează va avea nevoie de un ghiveci mai adanc. In același timp și inălțimea plantei poate să fie o problemă pentru că se va pleoștii și va trebuii susținută prin alte mijloace. Nu are nevoie de foarte mult spațiu in exteriorul ghiveciului, dar poate produce o tufă deasă și va trebuii să adaptăm distanța față de alte plante. Udarea se face in mod regulat pe tot parcursul sezonului și mărarul se va dezvolta mai bine dacă lăsăm pămantul aproape să se usuce intre udări.

Recoltarea in ghiveci a mărarului se face prin tăierea după bunul plac a tijelor cu frunze, pe tot parcursul sezonului de creștere, după ce a ajuns la 20cm inălțime. Frunzele de mărar sunt cel mai gustoase chiar inainte ca florile să se deschidă. Odată ce a inflorit putem să tundem florile pentru a stimula planta să se dezvolte și să-i imbogățim desimea.

Transplantarea in pămant. Mărarul poate sa fie o plantă greu de transplantat datorita rădăcinilor sale lungi și groase. Pentru o operațiune de succes trebuie sa ne asigurăm că nu deranjăm rădăcina in niciun fel. Vom transplanta mărarul cand poate să beneficieze de multă lumină solară, dar nu il vom transplanta vara cand soarele poate să fie prea puternic și să șocheze planta. Pentru o bună dezvoltare in faza incipientă este nevoie de un pămant cu o abilitate bună de drenare și bogat in materie organică. Este bine să proptim plantele pentru a preveni frunzele să se așeze pe pămant. Aerisirea este și ea importantă, iar in acest sens vom folosi schema de plantare cu 25cm intre plante și 30cm intre randuri. Această schemă este benefică și pentru dezvoltarea unei tufe mai bogate.

Păstrarea. Mărarul se poate păstra sub formă de frunze sau tije intregi, legate:
- uscate, pentru perioade lungi
- congelate in pungi de plastic, pentru perioade medii (cateva săptămani)
- refrigerate in pungi de plastic, pentru perioade scurte (cateva zile)

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!