Busuioc rosu in ghiveci

DeLaAndrei
20,00 RON

Busuiocul rosu este un busuioc tip genovez, cu frunza mare, aroma dulce, dar care are o culoare deosebita: rosu inchis. Poate fi folosit in aceleasi retete ca si busuiocul italienesc, dar pe langa gustul comun de busuioc dulce va da si culoarea sa specifica in preparatele in care este folosit.

Busuiocul rosu creste pana la o inaltime de 60-70 de cm, isi lemnifica tulpina in a doua parte a vietii si daca este taiat isi indeseste ramurelele si frunzele.

Vi-l recomandam in ghiveci mare pentru ca planta sa reziste cu bine pana la inceputul toamnei cand se va usca de la sine si va putea fi conservat pentru iarna.

Marime ghiveci:
In stoc

Durata de livrare: 1-5 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: br-mic Ai nevoie de ajutor? 0734566050
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Busuiocul roșu este o plantă ierboasă, originară din partea tropicală a Asiei, cu un ciclu de viață anual. Termenul de busuioc provine din limba greacă (basileus) insemnand rege”. Și este intr-adevăr regele bucătăriei mediteraneene si asiatice. Busuiocul rosu este un busuioc tip genovez, cu frunza mare, aroma dulce, dar care are o culoare deosebita: rosu inchis. Poate fi folosit in aceleasi retete ca si busuiocul italienesc, dar pe langa gustul comun de busuioc dulce va da si culoarea sa specifica in preparatele in care este folosit. Busuiocul rosu creste pana la o inaltime de 60-70 de cm, isi lemnifica tulpina in a doua parte a vietii

In bucătăria italiană este foarte des intalnit in:
-  sosul pesto
-  diverse tipuri de pizza
-  diverse tipuri de paste

Are de asemenea și nenumărate intrebuințări medicinale prin tratamente naturale. In cele mai comune cazuri se folosește in tratarea afecțiunilor bronșice, afecțiunilor gastrointestinale, durerilor de stomac si pentru tratarea ințepăturilor de insecte.

Busuiocul roșu este o plantă sensibilă si destul de pretențioasă. Are nevoie de o circulație bună a aerului imprejurul plantei, de multă lumină si de căldură. Circulația aerului este necesară pentru că busuiocul este predispus la ciuperci si are nevoie de spațiu să respire, pentru a nu produce umezeală in jurul lui. Și umezeala solului este importantă pentru busuioc, acesta preferand un sol care nu e nici prea umed nici prea uscat. Busuiocul roșu are nevoie de multă lumina solară directă, zilnic. Fiind o plantă sensibilă la frig, trebuie să avem grijă să o ferim de zonele friguroase. 10°C este temperatura minimă de care avem nevoie pentru un ciclu de creștere optim.

Ingrijirea in ghiveci. Ghiveciul cu busuioc roșu trebuie păstrat intr-o zonă călduroasă, bine luminată și bine aerisită.

Trebuie să păstrăm o distanță de 15-20cm intre alte ghivece cu plante si obiecte, pentru o bună circulație a aerului. Ghiveciul cu busuioc roșu trebuie ținut intr-un loc bine luminat. Planta trebuie sa aibă acces direct la 6-8 ore de lumină solară, zilnică. Solul din ghiveci trebuie udat cu moderație pentru a nu inneca planta și in același timp trebuie să ii asigurăm cantitatea optimă de apă.

Recoltarea in ghiveci sau tăierea frunzelor se face din varful plantei, in jos, pentru a permite regenerarea și creșterea continuă a plantei. Odată cu apariția florilor (in general de culoare galbenă), este indicat să le tăiați pentru a sporii creșterea plantei. Astfel planta va genera alte ramuri, devenind mai bogată și inaltă.

Transplantarea in pămant incepe primăvara, devreme, cu semințe sau răsaduri. De preferat, cu răsaduri tăiate dintr-un ghiveci cu busuioc. Căutăm ramuri de aprox. 10cm, cu flori, in general cele de la baza plantei. Tăiem ramura, după care indepărtăm frunzele de pe aprox. 5cm din tijă. Punem răsadul intr-un recipient transparent, cu apă, in lumina directă a soarelui și ne asigurăm că nivelul apei rămane constant, adăugand apă proaspătă. Odată ce rădăcinile au aprox. 5cm lungime (aprox. 2 săptămani) le plantăm in ghiveci, inăuntru, pentru a imputernicii rădăcinile și a facilita transferul in pămant indată ce vremea se incălzește. Plantarea in pămant se face la o adancime de 0.6cm, cu o distanta de 25-30 cm intre plante. Cand incep să inflorească, trebuie să tăiem florile pentru a facilita creșterea sporită a plantelor. La maturitate, busuiocul roșu poate să ajungă pană la 60cm inălțime (in funcție de soi).

Păstrarea. Frunzele de busuioc roșu se pot păstra:
- uscate, pentru perioade lungi
- congelate in pungi de plastic, pentru perioade medii (cateva săptămani)
- refrigerate in pungi de plastic, pentru perioade scurte (cateva zile)
 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!