Ardei iute Razzamatazz in ghiveci

DeLaAndrei
25,00 RON
Ardei iute, deosebit de intens colorat. Planta produce continuu pana in toamna nenumarate fructe care isi schimba culoarea si iuteala pe masura ce ajung la maturitate. Iuteala este medis, ardeii iuti au marimi de 3-5 cm.
Marime ghiveci:
Momentan indisponibil
Cod Produs: razz-mic Ai nevoie de ajutor? 0734566050
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
            Ardeiul iute Razzamatazz este o plantă perenă din specia Capsicum annuum. Aceasta specie de ardei provine din America de Sud și o parte din Sudul Americii de Nord. Capsicum annuum cuprinde o varietate largă de ardei precum: ardeiul gras, jalapeno și cayenne.
            În gastronomie se folosește pentru adaugarea iuțelii din diferite preparate asemenea celorlalte tipuri de ardei iuți. Are o iuțeală medie pe scara Scoville (scara de masurare a iuțelii ardeilor iuți și a diferitor mâncăruri) și se consumă proaspăt sau adaugat în mâncăruri.
            Ardeiul Razzamatazz produce fructe viu colorate, galbene, portocalii, roșii și mov. Luând acest aspect în considerare, este o alegere optimă și în scopuri decorative. Este un bun repelent împotriva omizilor verzei și puricilor de plante.
            Ardeiul iute Razzamatazz se dezvoltă într-un arbust de dimensiune mică cu frunze lucioase de culoare verde închis. Fructele sunt multicolore și pot să îndeplinească un scop deccorativ. Plantele din specia Capsicum annuum sunt hermafrodite, însemnând că se pot reproduce singure fără a avea nevoie de ajutorul insectelor sau al păsărilor. Pentru că provine dintr-o climă foarte caldă preferă soare și căldură continuu și nu va crește la umbră sau în anotimpul rece. Are nevoie de un pământ umed cu o abilitate bună de drenare, nisipos sau argilos.
            Îngrijirea în ghiveci. Ghiveciul cu ardei Razzamatazz trebuie ținut în permanență la soare într-un loc călduros, în gradină sau la geam. Pentru că arbustul este în general foarte des trebuie să-i oferim suficient spațiu pentru aerisire. Udarea se face la baza plantei încercând să nu udăm tot arbustul și să evităm apariția mucegaiului.
            Recoltarea în ghiveci se face prin tăierea codițelor fructelor coapte cu un cleste sau o foarfeca. Putem observa că fructele au ajuns la maturitate atunci când au 3-5cm lungime și au cea mai intensă culoare. Totodată recoltarea stimulează arbustul să producă din ce în ce mai multe fructe. Ardeiul iute Razzamatazz produce fructe până în toamnă, pe toata durata sezonului de recoltare.
             Transplantarea în pământ a ardeiului Razzamatazz se face vara datorită necesității de căldura și lumină solară din belsug. Pământul în care transplantăm trebuie să fie nisipos datorită provenienței din zona tropicală. Nisipul va oferi rădăcinilor aerisirea necesară și pământului o abilitate bună de drenare. Trebuie să-i oferim destul spațiu pentru aerisire și pentru prevenirea apariției mucegaiului, prin schema de plantare cu 25cm distanță între plante.

Păstrarea. Ardeiul iute Razzamatazz se poate păstra ca și celelalte tipuri de ardei iuți:
-proaspăt refrigerat, pentru perioade scurte
-murat, pentru perioade lungi
-uscat, pentru perioade lungi
 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!